Karolina Wessman

Såhär spenderade jag mitt sista påsklov evurr.

Nämnde jag att jag hade påsklov förresten? Nä, för jag har ju inte skrivit något sedan denna ”underbara” påsklovsvecka började, och jag skrev inget om det innan. Det är mitt sista påsklov någonsin och jag hade planerat att jag skulle vara så himla produktiv. Inte bara skriva om allt roligt jag har för mig på dagarna, utan också skriva lite inlägg ahead of time, så att man bara kan slänga upp ett när man har idétorka i en evighet ni vet. Men vet ni vad? Jag blev förkyld. 

Lämnar en blankrad här så att alla som blev förvånade över att jag är förkyld kan få en liten stund att hantera det. Vad gillar jag att göra? Skriva. Vad är det enda jag tydligen har att skriva om i mitt liv? Förkylningar. Jag försöker censurera bort det mesta av mina bacill-influerade dagar och låtsas att jag inte jämt är sjuk. Har varit låtsas-pollenallergiker i en månad, men low-key varit påväg att bli frisk/påväg att bli sjuk igen. Så därför började jag min sista påsklovsvecka någonsin, med att bli förkyld. Och ha feber. Och va tvungen att tacka nej till jobb som jag verkligen inte ville tacka nej till. Men hela Melleruds Kommun (i alla fall delen som handlar på det mindre ”centrala” Hemköp) kan tacka mig för att jag avstod två dagar av att snora ner era matvaror.  

Tänkte dock sammanfatta de saker som faktiskt hänt, och bortsett från hostattacker och nysningar varit trevligt. Trots att jag för omväxlings skull tagit olagligt få bilder av saker jag gjort denna veckan. Typ från söndag till fredag, för det är logiskt. I söndags var vi i Vara och tittade/skrattade så att vi grät/lyssnade på Kodjo Akolors stand-up ”Brott Mot Jantelagen 1.5”. Det var fantastiskt, pappa skrattade högst och vi hade en all-in-all riktigt nice söndag. Picture (because it did happen): 

Sedan blev det måndag och jag blev mer förkyld. Fast förstod inte riktigt att jag var förkyld. Så jag sminkade mig, slängde ihop vad jag skulle kalla en helt okej och rätt cool outfit. Hade förresten världens hårdag, men det hamnade tyvärr inte på bild. Vad som dock hamnade på bild var det faktum att jag var på IKEA med Aino och hennes syster, och testade nya Tacofusion (ett candid vegetariskt alternativ som var asgott och som bara kostade 39 spänn). Vi tittade på blommor. Jag köpte inget, Aino köpte söt väckarklocka. 
Sedan satte jag mig på bussen, insåg att jag nog hade feber och fick tacka nej till jobb. Sedan åkte jag hem, och bekräftade att jag hade feber. Så jag åt mat, tyckte synd om mig själv och kollade på Grey’s Anatomy. Sov, vaknade, gjorde samma sak AKA åt mat, tyckte synd om mig själv och tittade på Grey’s Anatomy. Solen lyste jättefint genom mitt fönster och gjorde allt orange.
Sedan packade jag ihop allt jag kunde tänkas behöva i mitt stressiga liv och satte mig på ett tåg hem till Mellenthin (det finns alltså en asgammal karta över Mellerud på gymnasiet i den lilla hålan, där Mellerud inte är Mellerud utan Mellenthin). Träffade min mamma, klagade på livet och åkte hem. Kämpade väldigt länge med att försöka bli frisk, och blev typ frisk. Så jag jobbade igår. Och när jag slutade åkte jag och Elvira och pensionärshandlade (AKA handlade i tre olika affärer, för att en hade billigt kött och en hade billiga jordgubbar och en hade grillbriketter och vi glömde det i de tidigare två). Sedan grillade vi. Och åt jordgubbar och glass, fastän vädret var sämst. Gott var det. 
Och där är vi nu (alltså dagen efter grillningen). Fortfarande lite förkylda, lite mer in the Easter spirit. Ska laga lite mat. Hoppas eran vecka var bättre än min (minus gårdagkvällen, den är svårslagen). (Men det är okej att lovet inte var så bra, för på torsdag drar jag till Rom och det är varmt och bra där, och finaste Wilma kommer vara med).