Karolina Wessman

Låt mig förklara och försvara mitt musikår
Årets höjdpunkt har lanserats. Det är Spotifys "2018 wrapped". Igår scrollade jag igenom tweets där folk klagade på att människor delar sitt år i musik och att det är så fruktansvärt ointressant. Därför tänkte jag bara börja med att säga att det främst är för min egen skull jag delar mitt år i musik. Jag har gjort det i så många år nu, att jag kan lika gärna fortsätta och dessutom tycker jag att det är så kul att kunna gå tillbaka och kolla på mina år i musik. Så detta är i första hand ett bidrag till mitt musikarkiv. Men feel free att skratta och gråta åt mitt musikår med mig. 
Den första låten jag officiellt lyssnade på var Paris, Bergen med John Olav Nilsen & Nordsjøen. Minns precis var och när jag lyssnade på den. I bilen påväg till Varbergs station för att åka hem från mitt nyårsfirande hos Ellen med Karin. Lyssnade även på låten med Karin från hennes telefon, shazamade den och spelade på min telefon medan jag väntade på tåget. Spelar den medan jag skriver detta och vet att jag tänkt på det varje gång jag spelat låten sedan dess. 
Lyssnade i 17 419 minuter, vilket är 473 minuter mer än 2017, men cirka 2581 färre än 2015. Och precis som de skriver så är det väldigt väl spenderad tid. Minns inte året som något dåligt musikaliskt, har trots allt lyssnat på 4067 låtar fram till nu, det är en fördubbling i jämförelse med något av mina tidigare musikår. 
Min mest spelade genre är Swedish Pop, alltså som alltid något svenskt och poppigt. 2015 var det i följden Pop, Indie Pop, swedish pop och förra året var det swedish pop, swedish folk pop och Swedish Idol Pop. Min mest spelade artist var i vanlig ordning Håkan Hellström. Det har det alltid varit.
Som ofta följd av Veronica Maggio och Säkert! i någon ordning. Något som trillat bort från sin ständiga tredjeplats är Coldplay, har spelat dem förvånansvärt lite i år. Deras låtar finns dock med i min topp 100 så de har inte gått helt förlorade.
 
Jag kan villigt erkänna att jag har lyssnat en hel del på Joel Almes "Flyktligan". Jag har också lyssnat en hel del på Winnerbäck, men tror det faktum att han hamnade i topp 5 beror på att min moder till stor del har lånat mitt konto och att det är det enda hon spelar.
Två otippade saker på min topplista är dock att: 1. min mest spelade låt är Stad i Ljus. Minns genuint inte en enda gång jag lyssnat på den år. Minns att jag skrattade mycket åt Stad i Ljus-skämt på Twitter men inte att jag spelat låten. Och 2. En av mina toppgenrer är Hip Hop. Men det står jag för, och tycker mest är roligt. Andra låten är nämligen Coole Katze med Namika, alltså tysk Hip Hop som jag hade på repeat hela mars och början av april, när vi bar flyttkartonger på jobbet. Läste tyska i våras, och trillade tillbaka till Namika som vi lyssnade en del på i tyskan på gymnasiet och grätsjöng på studenten. 
 
Nu ska jag återgå till att lyssna på min topp 100 och minnas 2018 som det fantastiska musikår det var.
Vad har ni lyssnat mest på? Har ni inte kollat än? Lägger till en bloggig länk här ;-).