Karolina Wessman

12 timmar på Dubais flygplats

Hej hej, nu sitter jag snart på flyget mot Bangkok, och därefter kommer vi ha en mellanlandning till innan vi kommer fram till Auckland, för vi har tydligen bokat passagerarflyget med längst flygtid (yay). Nu har vi spenderat 12 timmar på denna flygplats, och let me tell you what we did.

 

1. Vi satt en hel del, på massa olika ställen. Som i denna lilla "parken" mitt på flygplatsen. Förvånansvärt bekvämt, och förutom att jag ser ut som en potatis som tydligt har flugit i flera timmar från London till Dubai så är det ett ganska fint sceneri.

 
 

2. Vid de fantastiskt bekväma marmorbänkarna så fanns faktiskt en 360-kamera där man fick ta en bild, dock skrev jag nog in fel mailadress för jag fick aldrig bilden. 

 

3. Man kan vandra fram och tillbaka om och om igen, men ändå hitta något nytt. Flygplatsen är byggd typ 2013, och arkitekturen är tämligen fascinerande.

 

4. Klockan fyra på morgonen lokal tid kan man också få för sig att äta en croissant och dricka en väldigt god bananmilkshake på ett café som heter Giraffe Stop (passerar ni denna flygplatsen rekommenderar jag att ni äter något där, personalen är supertrevlig och maten är god).

 

5. Jag spenderade en hel del av tiden med att uppdatera min resedagbok (mormor, om du läser detta så vill jag bara säga att den blir uppdaterad mer än den du bad mig skriva i London 2014).

 

6. Det är en stor flygplats, så det finns definitivt mycket mer att göra, och saker vi gjorde som jag inte berättat (typ som att duscha, beställa halal-donken och sitta på restaurangen i 3 timmar och annat. Men lyckligtvis kom flyget efter några timmar, och nu sitter vi och väntar på att få kliva på!