Karolina Wessman

Kajakpaddling, lunch, skönhetstävling och antibiotika.

Idag hände det väldigt mycket saker. Först var vi på ön Pangaimotu. Vi paddlade kajak ut dit på morgonen, innan Ainos mamma började jobbet. När vi paddlade var det svårt att avgöra hur lång tid det tog, men när vi kom fram hade vi tydligen paddlat i 45 minuter. Väl ute på ön hittade vi en hundvalp, och massor av gosiga hundar. Det är mentalt ansträngande att inte klappa varenda hund jag ser, eftersom att de flesta lever vilt, för att de är så himla fina. Vi badade för första gången sedan vi kom hit, dök lite med färgglada fiskar, innan vi satte oss i kajakerna och paddlade tillbaka till huvudön. Vägen tillbaka kändes dubbelt så lång, och vi behövde ta betydligt fler pauser. 

Vi åt lunch med Ainos kusin på det omtalade caféet Friends (som faktiskt ägs av en svensk snubbe (som dock inte talar svenska, utan det enda som gör honom svensk är det faktum att hans efternamn är Johansson och att hans föräldrars föräldrar är från Sverige typ)). Jag åt en kycklingburgare och drack en himla god milkshake (det är de som är det omtalade med caféet).
När vi kom hem sa Ainos mamma att hon hade bokat en tid hos läkaren för att hon var orolig för min hosta. Så vi åkte dit, det tog en kvart. Läkaren lyssnade på mina lungor, lyste med en liten ficklampa i halsen och skrev recept på antibiotika. Snabbt och enkelt.  
Nu på kvällen har vi varit på Miss Heilala, vilket är skönhetstävlingen tillhörande allt som händer på Tonga denna veckan. Vi fick de genuin huladans och väldigt fina klänningar. Men eftersom att våran dygnsrytm är helt förstörd och jag numera är trött när klockan är 20, och tongansk tid fungerar på så vis att man säger att saker börjar klockan sju när de egentligen börjar klockan nio, så nu när klockan passerat midnatt är jag riktigt trött. Jag känner mig som när jag var liten och fick vara vaken längre på nyårsafton, och man låtsades vara pigg, men man egentligen var så himla trött. Så nu ska det här dagisbarnet gå och lägga sig.