Karolina Wessman

En bra måndag i mars

Jag fick bara ett sådant sug efter att blogga idag. När jag gick i ettan på gymnasiet kunde blogginlägg formulera sig i huvudet medan jag gick hem från tåget efter skolan och det varade ganska länge. Det varade ungefär så länge som jag bloggade regelbundet. Men när jag formulerat min dag hittills i huvudet kom jag inte hem från skolan och kunde skriva, utan jag kom till jobbet och då var det inte direkt läge att skriva. Men nu, när jag precis avslutat ett videosamtal med Aino och torkat upp mjölkigt te från golvet och min poesidagbok efter att ha puttat ut koppen med armbågen när jag skulle sätta i laddaren till datorn, då kände jag att det var läge.

Jag tror också att det är för att jag började den här dagen så himla tidigt, att min hjärna hade tid att formulera mycket skrivande. Jag gick upp halv 6 i morse, åt en ostmacka och tog en promenad med hundarna. Gick ner till skogen, med morgonsolen i ögonen och min ”Daily Mix 1” i öronen. En mix som för det mesta består av Håkan H, Annika Norlin, Movits! Och Maggio, och liknande artister. Hundarna krånglade inte alls, och jag mådde fint – tills solen gick i moln och det genast blev lite kallare om kinderna. När jag kom hem från promenaden satte jag mig och skrev på min text. Jag skriver ju en del nu, och ska alltså lämna in en text i slutet av veckan som ska vara med i en antologi. Så himla fint.
Det är snart april, min födelsemånad. Jag är fortfarande förvånad över att februari är över och är med andra ord inte redo för att ännu en månad ska ha hunnit komma till ett slut. Det blir ljusare för varje månad dock, och det känns såååå bra. Jag och Elvira köpte en låda Sandwich påväg till jobbet idag, och innan vi öppnade ungdomsgården för eftermiddagen drack vi kaffe och åt glass i solväggen. Mår så himla bra då. Med solglasögon och ljudet av fiskmåsar.
Vi gjorde våfflor också, det är ju den dagen idag, med ungdomsrådet och fick lyssna medan husbandet repade inför fredagens konsert (och jag kallar dem för husbandet för att 1. De repar främst i vårt ”hus” och 2. De har inte kommit fram till någåt catchigt bandnamn än).
Nu ska jag fortsätta dricka mitt te, fila lite på texten och kanske lyssna på lite bra musik. Skulle också kunna skita i allt, inte ens gå och lägga mig. Är ledig i morgon, vilket jäkla liv ändå. Idag har jag annammat Mia Skäringers ”att en kan få ha’t så gött” och jag är okej med det.