Karolina Wessman

En måndag.

Igår gjorde jag sådär dumt igen, så jag råkade tacka ja till ett morgonpass i mataffären när jag visste att jag skulle jobba hela eftermiddagen på ungdomsgården. Detta slutade med att jag jobbade ungefär 12 timmar. Som tur är är det ju inte tunga arbeten, det hade ju varit värre att lyfta tungt och flytta skrot i ett halvt dygn, men det är ändå så uttröttande att arbeta med människor, eftersom att jag är introvert är ju det inte riktigt mitt forte.

Jag åt en kokosmjölk- och böngryta till lunch (som jag väldigt passande hade färgkoordinerat min utstyrsel efter), skapade ett album på Facebook för halloween-eventet i fredags och lärde mig några nya ord på arabiska. 

 

Efter jobbet tog jag en buss, och sedan en buss till. Lyssnade på på 10 år gamla svenska poplåtar och halvsov. Sedan gick jag av bussen på den ”nya” stationen och träffade Aino. Vi gick till Ica och handlade, för att idag ska vi baka.

Efter det var vi hungriga men orkade inte laga någon mat eller komma på något att laga, så vi gick till Max och köpte burgare. Jag ville testa en halloumiburgare med avokado, men råkade beställa fel. I alla fall, vi satt kvar rätt länge för att vi trodde de hade öppet sent. Men det visade sig senare att de stängde 22, trots att vi nog inte gick förrän klockan var närmare halv, men de som jobbade sa att det var cool för att de skulle ändå städa köket. Och sedan sa de ”vi ska tömma mjukglassmaskinen för kvällen, vill ni ha?” och skrattade och sedan åt vi glass fastän det var typ två minusgrader utomhus. Det var fint. 

När vi kom hem pratade vi med Lydia i Texas en stund, tills jag upptäckte att jag hade en procent kvar av mitt batteri och att min laddare var kvar på jobbet.   

Sen sov vi.