Karolina Wessman

Årets första inlägg?!
Jag tänkte att en universitetskurs på distans skulle vara en kul grej. Don’t get me wrong, jag älskar skrivande och denna litteraturkursen har gett mig så mycket. Men den har också tagit mycket. Tid, energi, tillfällen där jag egentligen hade kunnat jobba. Jag skrev det här i början av vintern, och tänkte förklara livet i ett blogginlägg.
 
Min litteraturkurs är många saker, men främst är den grunden till en ond cirkel. För jag har ingen motivation, och eftersom jag inte studerar tillåter jag mig inte heller att göra så mycket annat. Och därför blir de nya inläggen på bloggen allt färre och färre.

Men det blev aldrig längre än så. Kursen är slut idag. Jag är i Karlstad och vi sitter utanför klassrummet inför sista seminariet. Blev nojig när jag såg busstiderna och tog en onödigt tidig buss, och var nästan först på plats. Vi hade ett examinerande seminarium i går också, det gick faktiskt väldigt bra. Jag hälsade på Samsam och hängde med henne och hennes dotter hela eftermiddagen. Jag har mått väldigt bra denna veckan – trots att jag haft ångest över att vi ska hålla två presentationer på 15 minuter vardera och det är bland annat en sådan grej som jag avskyr i livet. Men jag mår INTE skit. Så jag tänkte berätta några fantastiska saker som just under denna röriga termin gjort mycket för mitt välmående.

1.     Firade nyår i Norrland hos mina kusiner, vi hade ett Harry Potter-maraton och såg 6/8 filmer under tre dagar, stekte kolbullar vid havet och tog det lugnt.

2.     Var i Stockholm under första helgen i december. Besökte Moderna Museet för första gången, och blev inte besviken.

3.     Köpte manchesterbyxor på Monki (och är nu till råga på allt till och med ägare av två par, då jag nyligen införskaffade ett par vinröda).

4.     Träffade skrivarföreningen jag gått med i, vid flera tillfällen, och utbytte tankar om skrivande – så himla mysigt.

5.     Träffade Karin och Clara i Göteborg, och var på vinyljakt med Ellen inför jul. GBG får en 90% av tiden på bättre humör.

I övrigt har jag skaffat Sims 4, firat jul med Ainos familj, gått på julshower, överlämnat ordförandeposten i Ungdomsrådet till lovande ungdomar och BLIVIT POLITIKER (alltså jag var ju politiskt engagerad innan, men nu sitter jag som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige – galet roligt). Så GOTT NYTT ÅR nästan tre veckor för sent. Jag har hopp inför 2019, och kontentan av seminariet igår var att hoppet är det sista som lämnar oss – så det bådar nog gott?