Karolina Wessman

Tack 2016?¿

Jag hör alla säga det; ”2016 är det värsta året någonsin”. Jag håller med, USA röstade fram en blåst ostbåge till president, Storbritannien kraschade nästan banker när de sa att de inte ville vara med i EU längre och vi förlorade fina, bra och viktiga personer som David Bowie, Alan Rickman, Carrie Fisher, Muhammad Ali (jag kan fortsätta denna listan alldeles för långt). Trots att jag dessutom måste ha slagit rekord i antal kraftiga förkylningar, så har jag ändå gjort himla många bra saker i år, och vi ska försöka vara positiva. Så här är min lista, utan någon sorts kronologisk ordning, bra saker som hänt 2016.

Jag blev 18 bast och drog på mig ännu en förkylning, men kul var det. Jag fick bära en jätteful blå hatt (som nu när jag tänker efter ändå var lite gullig), och jag fick beställa vatten eftersom att jag var alldeles för feg för att våga visa mitt mördar-blicks-leg och faktiskt beställa något alkoholhaltigt. 

Jag var även i Berlin, vilket var riktigt häftigt, vi fick se spåren efter andra världskriget, peta lite på Berlinmuren och posera framför Checkpoint Charlie, men också fascineras av galen choklad, höga torn och billiga kläder på Primark. Jag fick också testa på hur det känns att må illa för att man sovit alldeles för lite, men om man bortser från sömnbristen, så var resan väldigt väldigt bra och lärorik. 

Jag fick åka till Gotland och reppa mitt Ungdomsråd och min håla, genom att hålla ett medelmåttigt tacktal i Almedalsparken i Visby, och efter det fick vi åka på massa studieresor, gå i djupa grottor och äta massa god mat. Främst av allt så nådde vi ut till andra människor som tyckte att Mellerud verkade väldigt intressant (och jag fick ju efter det även åka till Stockholm och föreläsa!)

Juni var förmodligen den mest händelserika månaden av hela detta året (låt oss då lite förgäta att den resulterade i en kollaps av stress), och det finns så mycket bra som hände denna månaden. Jag var i London i en vecka, spenderade typ 7 timmar i Tallinn, imiterade Justin Bieber framför hela skolan, gick på massa människors studenter, men det största av allt, kanske inte bara i år, kanske någonsin, det var minsann att se Håkan på Ullevi. Det var så himla fint. Enough said. 

Jag åkte till Grekland, och åt massor av god mat, insåg att jag blivit en arbetsnarkoman som kräver konstant sysselsättning och inte klarar av att bara ligga på en strand. Jag började trots allt vänja mig vid att inte göra så mycket på dagarna, vilket inte var så bra, för när jag väl kom hem började vi planera för höstens happening, något av det största, kanske till och med det största som hände mig och min lilla håla under hösten 2016; Mellerud Pride

Jag började jobba lite frilansande för en tidning, och fick gå på rolig teater. Sedan fick jag spendera hösten precis som vilken annan sistaårselev som helst, stressande över gymnasiearbeten, uppsatsinlämningar, jakten på den rätta studentmössan och försök till pengasparande i det dyraste skolåret någonsin. Men nu är det över, inte gymnasiet alltså, utan detta året. Nu vänder vi blad i kalendern, det hade jag i och för sig gjort oavsett, det är ju snart ny vecka liksom. Jag har ingen aning om vad kvällen har att bjuda på, men jag har spenderat alldeles för mycket tid på detta blogginlägget, så jag tror det är dags att ladda upp det. 

Från mig (alla?), till er alla;
GOTT NYTT ÅR!