Karolina Wessman

Prag rimmar på födelsedag

Hej. Nu är det snart midnatt och vi sitter på spårvagnen hem ifrån stan. Idag har det inte varit någon vanlig dag, för det har varit en dag i Prag. Och såklart min födelsedag. Och nu vet jag att ni alla undrar, hur spenderade jag min 20-årsdag i Tjeckiens huvudstad?

(null) 

Blev alltså väckt i morse (!!!) med silverballonger och episk frukost. Vi åt sagd episk frukost på vår balkong i morgonsolen. Planerade dagen och njöt av värmen. 

(null) 

(null)
Vi tog oss in till stan, med en plan att försöka kunna bocka av så många ställen på vår Prag-lista som möjligt. Först hamnade vi i en park med artificiell sten och en påfågel. 
(null)
Sedan tog vi oss till Lennon Wall, som är Prags kända klotterplank - som en gång i tiden pryddes av John Lennons nuna, men som målades över av någon rebell som istället lämnade väggen vit för framtida konstnärer. En mycket färgglad vägg, väldigt mysigt. 
(null)
Ganska nära Lennon Wall hittade vi en mysig park där vi åt lunch. Vi hade gjort couscoussallad med zucchini och paprika. En bit ifrån oss satt tre tjejer och spelade gitarr och sjöng. Vi la oss i gräset och vilade en stund.  (null)
Efter det gick vi längs floden, förbi några broar och över en bro. För att beskåda det hus som bland andra hus i Prag urskiljer sig ganska mycket. Huset jag talar om är Dancing House. Arkitekt-Karin kom med massor av finurliga anekdoter. (null)
(null)
Efter det hamnade vi på ett café där de hade lokalproducerad lemonad med fina etiketter och vegansk chokladtårta. Höll på att betala 534 tjeckiska kronor istället för 134 men det löste sig och kakan var god. (null)
Vi gick runt i stan lite. Passerade Flying Tiger och köpte vatten. Var inne i en jättemysig godisaffär där man tydligen inte fick ta kort. Passerade en marknad vid gamla stadens torg som sålde urgulliga temuggar och svinfula knallrosa pälsmössor. Vi åkte hemåt, passerade en mataffär och handlade lite frukost, eftersom att vi återigen underskattat vår frukostkonsumtion. Unnade mig själv en födelsedagsglass. (null)
Plankade på vagnen hem och drack bubbel på balkongen.  (null)
Vilade en stund, eftersom att man blir så himla trött av solen. Drack te, pratade med mor och far och Aino. Svarade på gratulationer på Facebook och bytte om. Fyllde på med läppstift och bytte till lite varmare kläder och gav oss iväg igen. Försökte hitta en pastarestaurang vi trodde skulle finnas, men den fanns tydligen inte längre. Så vi landade på en Vietnamesisk restaurang och åt svingod take-away eftersom att restaurangen höll på att stänga.  (null)
Det var nice. Hade en bra födelsedag. Mår inte skit om man säger så. Hoppas alla hade en bra Valborg, trots att det tydligen regnade typ överallt?