Karolina Wessman

How to: förkylning.

Chefen ringer och frågar om jag kan vicka spanskan, och jag säger krassligt i telefonen att jag har feber och nog inte kommer kunna jobba på några dagar. Kommer visserligen gå till mitt andra jobb i eftermiddag, för att även om jag inte kan hålla i en spanskalektion med krävande ungdomar så har jag intalat mig själv att jag kan instruera dem hur man gör veganska chokladbollar på några meters avstånd. Huuuur som helst, jag har massor att göra denna veckan så det känns inte helt passande att vara sjuk. Skriver en del, men kollar mest Netflix för att vara helt ärlig. Ligger inbäddad under två täcken och kollar tills batteriet tar slut på plattan, för att sedan övergå till att kolla på datorn, även om det innebär att jag inte längre kan vinkla skärmen och samtidigt agera burrito. Så vad gör jag för att bli frisk? 

Jag började veckan med att dricka Pukkas three ginger-te med massa extra ingefära och honung för att halsen gjorde ont, men sedan fick jag feber och jag har läst att man inte ska dricka eller äta något med ingefära om man har feber för att det värmer upp kroppen ännu mer, så jag dissade Three Ginger och övergick till Pukkas Soft Chai med lite extra kardemumma. Visserligen är det ingefära i den med, men inte liiika mycket. Mina pärons lösning har alltid varit tre steg: dricka mycket vatten, sova mycket och klä sig varmt. Detta har jag såklart också gjort, men som ”vuxen” försöker jag snabba på processen för att cash is king och ansvar är alltid ansvar (ni fattar, jag vill inte missa jobb o.s.v.).

Kollar en hel del på Netflix när jag är sjuk (haha vem försöker jag lura, kollar alltid på Netflix - å andra sidan är jag också alltid sjuk - så det stämmer ju trots allt). Just nu kollar jag Fresh Meat. Har nått sista säsongen och börjar fundera på vad jag ska kolla på efteråt. Men hade jag listat serier jag inte sett och kanske bara kanske kommer se då är det inte riktigt rimliga rekommendationer så jag kan istället lista andra serier som finns på Netflix, som jag gillar och som jag occasionally har ”sjuk-kollat”. Rimliga listor always come in five’s så här får ni en femma bra serier:

Fresh Meat - brittisk serie som utspelar sig i Manchester i ett hus för ett gäng ungdomar som inte lyckades få ett rum på korridor utan istället behöver bo i ett kollektiv - men sen blir alla vänner och ibland även ovänner men det är all in all en väldigt bra serie. 

Girlboss - handlar om en ung tjej i San Francisco som är pank och startar ett företag där hon säljer kläder - empowering och rolig och baserad på  Sophia Amorusos liv och hur hon startade företaget Nasty Gal. Dessutom har den Britt Robertson i huvudrollen, och jag tycker hon är kul. 

New Girl - serie som utspelar sig i det mytomspunna paradiset L.A där Jessica ”Jess” Day flyttar in i ett ”loft” med tre killar när hon gör slut med sin pojkvän. Efter det följer sex (snart sju) jäkligt roliga säsonger. 

Friends - alltid Friends. Behöver man ens skriva något om Friends? 10 säsonger, man blir som en del av familjen, har man inte sett än så är det about damn time att det sker. 

Lovesick - brittisk serie, skriver om den ofta, gillar det mycket, lite obekväm men mestadels rolig. Tredje säsongen kom ut nyligen, såg den orimligt fort och fick separationsångest när den tog slut. Rekommenderade den till Karin och hon approvade - det säger en del. 

Krya på er.