Karolina Wessman

Jag "Kajsa Vargade" müslibars.

Igår skickade min kära vän Aino en bild på sina egen-gjorda müslibars och jag svarade ”SKICKA RECEPTET”, varpå hon svarade ”jag har inget recept” och jag då skrev ”hitta på ett”. Då fick jag:

3 dl havregryn
25 g smält smör
1 dl lönnsirap 
1 dl solrosfrön
2 matskedar farinsocker
1/2 matsked kanel
Blanda ihop allt, smeta ut på en plåt och baka i ugnen på 170°C i 20 minuter. Låt svalna, så att de stelnar. 

Jag körde en Kajsa Varg och tog det jag hade hemma, så min twist på receptet blev:

3 dl fiberhavregryn
25 g smält smör
1 dl mörk sirap
2 dl solrosfrön, pumpakärnor och hasselnötter
2 matskedar farinsocker
1 matsked kanel/socker
Blanda ihop allt, smeta ut på en plåt och baka i ugnen på 170°C i 20 minuter. Låt svalna, så att de stelnar.

 
Visserligen inte extremt nyttigt. Men viktigast av allt: gött. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress